СОЛУН

You are currently viewing СОЛУН

ШОПИНГ И КАФЕ ВО СОЛУН

Состанок на групата пред Т.А. Тим Травел (Комплекс Безистен) во 05:30ч.

Пристигнување во Солун околу 08 30 часот, посета и пауза во One Salonica Outlet Mall.

Потоа се упатуваме кон посета на црквата Света Димитрија, заштитник на градот Солун која што се наоѓа во близина на плоштадот Аристотелис. Препорачливо е да се посети најдоцна до 13 00 часот кога катакомбите се отворени за посетителите. 

Посета на COSMOS – IKEA – JUMBO.

Предлагаме крстарење со брод по Солунскиот залив. 

Во попладневните часови индивидуален разглед на центарот на градот, шопинг, кафе на најпознатата улица Виа Игнација. 

Поаѓање за Битола во подоцните попладневни часови. 

 

 

Цената вклучува:

  • Превоз на горенаведената релација,
  • Посета на центарот на Солун,
  • Посета на One Salonica Outlet Mall, црквата Св.Димитрија, посета на Cosmos – Ikea – Jumbo,
  • Организација, водство и реализација на аранжманот.

 Цената на аранжамнот не вклучува:

  • Индивидуални посети и разгледи
  • Патничкото осигурување

Напомена !!!

За ова патување е задолжително приложување на :

  • сертификат за вакцинација (на грчки, англиски, француски, германски, италијански, шпански или руски јазик), заедно со доказ дека се поминати најмалку 14 дена од денот на вакцинација
  • или негативен ПЦР тест (не постар од 72 часа, односно рапид тест)
  • или потврда за прележана болест.

Крајниот рок за извествање на евентуален отказ е пет дена пред датумот на поаѓање.

Организаторот на патувањето го задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата.