Филип Втори Македонски 30 (Комплекс - БЕЗИСТЕН)   + 389 47 242 084   + 389 75 307 973 / 075 307 983       info@timtravel.mk

ГРЦИЈА – КОСТУР И СВ. АХИЛ

ГРЦИЈА – КОСТУР И СВ. АХИЛ

Термин 07.04.2019

Состанок на групата пред туристичка агенција Тим Травел – Битола (Безистен) во 06:30 часот. Поаѓање за Грција во 07:00 часот преку граничен премин Меџитлија.

Пристигнување на островот Агиос Ахилеос  (Св. Ахил ) во подоцните утрински часови. Свети Ахил — остров во Малото Преспанско Езеро со должина од околу 1.700 метри. Островот Свети Ахил, кај што се наоѓа истоимената црква, бил седиште на Самуиловото македонско царство. За островот Свети Ахил се врзани различни настани од бурната македонска историја. Но најважно за нас Македонците е тоа што на островот Свети Ахил се наоѓала престолнината на цар Самоил, градот Преспа.

Тука Самоил ја изградил и прекрасната катедрална, соборна црква „Св. Ахил“.
Во претпладневните часови поаѓање кон Костур. Разглед на градот, разглед на бутиците за кожа, прошетка покрај езерото кое изобилува со растителен и животински свет…. Слободо време за ручек и кафе во таверна по избор на групата.

Во попладневните часови поаѓање кон Македонија, со кратки попатни паузи. Пристигнување во Битола околу 18 00 – 19 00 часот.

ЦЕНА 899 ден

*Минимум 15 особи*  

Повеќе...

Close Menu